Adatvédelmi nyilatkozat

Jelen adatvédelmi nyilatkozat célja, hogy a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége (cím: 1089 Budapest, Orczy út 2. e-mail cím: info@rirosz.hu, továbbiakban: „Adatkezelő”) a kalandorok.rirosz.hu oldalon elérhető honlapján keresztül és más módon az érintettektől kapott adatok kezelésével, felhasználásával kapcsolatosan a legszélesebb körben tájékoztassa az érintetteket.

Az adatszolgáltatás minden esetben önkéntes, azaz az érintett szabadon dönthet arról, hogy megadja-e a kért személyes adatait. Amennyiben ahhoz az érintett hozzájárul, az Adatkezelő az adatokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően, valamint az érintettek hozzájárulásának korlátai között kezeli.

Jelen adatvédelmi nyilatkozat elfogadásával hozzájárulok ahhoz, az Adatkezelő által üzemeltetett weboldalak látogatása során, valamint bármely más módon megadott – a jelen adatvédelmi nyilatkozat 2. pontjában részletezett – személyes adataimat az Adatkezelő a jelen adatvédelmi nyilatkozat 3. pontjában részletezett célból, a cél fennállásának teljes időtartama alatt kezelje.

  1. Adatkezelő:

Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége (cím: 1089 Budapest, Orczy út 2.), adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-97883/2016

  1. A kezelt adatok köre:
  • Az érintett neve, e-mail címe, telefonszáma.
  • Az az információ, hogy az érintett támogatta-e az Adatkezelő tevékenységét vagy sem.
  • Az az információ, hogy az érintett az Adatkezelőtől kapott-e e-maileket, azokat megnyitotta-e, illetve rákattintott-e az azokban lévő linkekre.
  1. Adatkezelés célja:
  • Anonim statisztikák, elemzések készítése
  • Minőségbiztosítás
  • Az Adatkezelővel történő kapcsolattartás elősegítése
  • Az érintettek tájékoztatásának, mozgósításának és adománykérésnek az elősegítése
  • Önkéntesek, aktivisták segítők regisztrálása
  1. Adatkezelés módja:

Az érintett adatait Adatkezelő a saját szerverein, valamint ideiglenesen az Adatkezelő számítógépein tárolja. Az érintettek személyes adatainak kezeléséhez kizárólag az Adatkezelő külön hozzáféréssel rendelkező munkatársainak van lehetősége.

Az adatszolgáltatás minden esetben önkéntes, azaz az érintett szabadon dönthet arról, hogy megadja-e a kért személyes adatait. Amennyiben ahhoz az érintett hozzájárul, az Adatkezelő az adatokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően, valamint az érintettek hozzájárulásának korlátai között kezeli.

  1. Az adatokhoz hozzáférők köre:

Az Adatkezelő Személyes adatokat harmadik személyeknek nem ad át.

  1. Adatbiztonsági intézkedések:

A kezelt személyes adatok jogosulatlan felhasználása és az azzal kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében Adatkezelő kiterjedt műszaki és üzemeltetési biztonsági intézkedéseket alkalmaz. Biztonsági eljárásainkat rendszeresen ellenőrizzük és a technológiai fejlődéssel összhangban fejlesztjük.

  1. Érintettek személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogaik:

Az érintett tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen, ennek keretében bármikor kérheti személyes adatainak helyesbítését és törlését is a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége levelezési címén, illetve e-mail címén. Felhasználót megilleti továbbá a bírósági jogérvényesítéshez való jog is.

  1. Jogérvényesítés:

Amennyiben az érintett úgy érzi, hogy az Adatkezelő megsértette a személyes adatok védelméhez fűződő jogait, akkor felveheti az Adatkezelővel a kapcsolatot, hogy az esetleges jogsértést orvosolhassa. Tájékoztatjuk az érintettet, hogy igényét polgári bíróság előtt is érvényesítheti, vagy kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. Erre, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény tartalmazza, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § tartalmazza.

Ha a személyes adatok védelmére vonatkozó további kérdésed van, akkor azt az info@rirosz.hu email címre juttasd el.

Dátum: 2017. március 1.